Wakefoilen bij Eemhof Watersports

Foilen de nieuwste rage op surf gebied. Of je nou wilt oefenen om te kunnen kitefoilen, wingsurfen of gewoon wilt leren wakefoilen, bij ons leer je achter de boot de basis van het foilen, om goed van start te kunnen gaan met je nieuwe hobby. Ook als je al kunt foilen, kun je bij ons terecht om achter de boot je skills verder te oefenen. Als je wilt, leren onze instructeurs je de fijne kneepjes verder bij. Boek gauw een clinic om deze nieuwste gave sport te beoefenen!

Prijzen

  • Inclusief huur van alle materialen
    (wetsuit, zwemvest en helm)
  • 20 minuten

€ 70,00-

Direct reserveren

Boek een wakefoil clinic bij Eemhof Watersports

Surffoilen, Wakefoilen, Kitefoilen, Wingsurfen, Windsurffoilen, SUPfoilen, Downwindfoilen. Al deze sporten hebben één ding gemeen: Je beoefend de sport met een foil onder je board. Maar wat is een ‘foil’ nou precies? Een foil is een draagvleugel, die onderwater ‘lift’ genereerd. Net als een vleugel van een vliegtuig dat in de lucht doet. Deze lift wordt doorgegeven door een mast naar boven, tegen de onderkant van het board aan. Door deze lift, wordt het board uit het water, de lucht in geduwd.
Hierdoor kun je zweven boven het water en surfen op de foil die onderwater beweegt. Het voelt als een vliegend tapijt, je voelt je net Aladin, het lijkt wel magie! 

Bij Wakefoiling geldt: oefening baart kunst!

De truc is om je board zo in balans te houden dat je board boven het water  blijft zweven en de foil onderwater, lift blijft genereren. Als je dit kan, heb je de basis van het foilen onder de knie. Hierna zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Het gave aan foilen is dat je niet afhankelijk bent van het wateroppervlak. Is het choppy op het water? Geen probleem, je board zweeft boven de chop uit, de foil zit onderwater en heeft hierdoor dus geen last van de chop. 

Daarnaast kun je door de kunstmatige hekgolf van de boot, op de ‘wake’ van de boot leren foilen.  Dit komt omdat de golf de vleugel lift voorziet. Hierdoor hoef je niet eens een touw aan de boot vast te houden! De pro’s kunnen hierdoor oneindig lang achter de boot blijven zweven.

Lijkt jou dit gaaf om te leren? Boek dan gauw een foil clinic!

RESERVEREN

Vraag gratis onze brochure aan
met alle arrangementen en activiteiten

Eemhof Watersport & Beachclub
Slingerweg 7C
3896 LD Zeewolde

+31 (0)36 522 8448
info@watersportcenter.nl

Openingstijden

Eemhof Beachclub Restaurant & Bar (en overdekt terras)*

ma t/m vr van 17:00 tot 22:00 za & zo van 12:00 tot 22:00 uur

</>

Beachclub Take-away en Delivery (op Marina de Eemhof en Centerparcs de Eemhof) Dagelijks van 17.00 – 20.00 uur

Watersport*
Dinsdag t/m donderdag 10.00-17.00 uur
Zaterdag en zondag 10.00-17.00 uur

*In verband met slecht weer kunnen de openingstijden afwijken.

Watersport reserveren

Onze activiteiten zijn online te reserveren.
Reserveren op de dag
zelf kan het beste door ons te bellen
op 036 522 8448.

Reserveren