Surfpool vanaf voorjaar 2020! | Eemhof Watersport & Beachclub

Surfpool

Wist je dat wij eind 2019 van start gaan met de bouw van de eerste Nederlandse surfpool? Nederland kent ongeveer 15.000 golfsurfers. Alleen de dagen dat er écht goede golven aan de Nederlandse kust zijn, die zijn op één hand te tellen. Maar hier gaat verandering in komen, want wij gaan onze eigen surfpool realiseren! Vanaf voorjaar 2020 kan iedereen bij ons komen surfen op perfecte, kunstmatig gegenereerde golven.

Derde surfpool ter wereld

Op dit moment zijn er slechts twee van deze surfpools op de hele wereld. De eerste is gebouwd in Wales en de tweede ligt in Texas. In Australië wordt binnenkort ook gestart met de bouw van een wavepool. Het voordeel van een wavepool ten opzichte van echte golven, is dat de golf er keer op keer perfect is. Een surfpool is dus de ideale plek om vaardigheden aan te leren en te verbeteren. Bovendien kan er bij ons straks 350 dagen per jaar gesurft worden, ook in de avonduren.

Locatie surfpool De Eemhof

De locatie die wij voor ogen hebben ligt pal naast onze eigen beachclub. Hier is nu onze privébaai gesitueerd, waar onder andere watersportlessen gegeven worden. De baai wordt afgesloten met een dijk en vervolgens gevuld met gezuiverd water uit het Eemmeer. Een machine zorgt ervoor dat er golven gemaakt worden die op verschillende plaatsen in de baai breken. De hoogste golven, welke aan het begin breken, zullen ongeveer 1 meter 80 hoog worden en zijn bedoeld voor gevorderde golfsurfers. In het midden breken golven van 1 meter 20 en aan het eind lagere golven. Zo is er altijd een perfecte golf voor ieder niveau.

Golfsurfen voor iedere doelgroep

Met de komst van onze wavepool wordt golfsurfen in één klap toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Fanatieke golfsurfers hoeven voortaan niet meer te wachten op een mooie dag, topsporters hoeven niet meer uit te wijken naar het buitenland om genoeg trainingsuren te krijgen en iedereen die op zoek is naar een sportief uitje of een sportieve vakantie kan op De Eemhof terecht.

 

Kom surfen vanaf voorjaar 2020!

Naast de surfpool wordt er ook hard gewerkt aan andere faciliteiten die perfect passen bij de surf-lifestyle. Zo wordt er een strand aangelegd en worden er accommodaties ontwikkeld die variëren van surf shacks tot een surfhotel en natuurcamping. Wij hopen je vanaf voorjaar 2020 van harte te mogen verwelkomen!

Om deze surfpool te realiseren werken we met een team van enthousiastelingen onder de naam We Want Waves. Check snel de website www.wewantwaves.nl voor meer info!


Check out our Surfpool!