Ben jij tussen de 7 en de 12 jaar oud en wil je graag leren zeilen? Dan begin je bij Eemhof Watersport & Beachclub in de Optimist. Dit is een perfecte boot om het zeilen in te leren. Doordat dit type zeilboot bovendien door de internationale zeilfederatie is erkent als wedstrijdklasse, hoef je je ook na het aanleren van de basisbeginselen niet te vervelen! Wij hebben diverse Optimisten beschikbaar voor zowel zeilles als verhuur.

Prijzen

Jeugdzeilen 7 tot 12 jaar – Optimist
Privé zeilles 1 uur € 52,50 p.p.
Groepsles (zeil introductie) 1 uur zeilles, 1 uur zelfstandig
(va. 4 personen)
€ 37,50 p.p.
Cursus 4 x 2,5 uur les
Inclusief VDWS lesmateriaal
(va. 2 personen)
€ 210,00 p.p.
Direct reserveren

De Optimist

De Optimist is een kleine zeilboot die geschikt is voor één persoon. Het zeil heeft een oppervlak van slechts drieënhalve vierkante meter en de bootjes hebben een lengte van 2.30 meter. De boot ontleent zijn naam aan een zeilvereniging in Florida die in 1947 op zoek was naar een ontwerp voor een goedkope jeugdzeilboot. Optimisten werden vroeger van hout gemaakt en waren gemakkelijk zelf te bouwen, tegenwoordig zijn de bootjes vaak van polyester. Jongeren mogen bovendien tot en met het jaar waarin zij 15 worden wedstrijdzeilen in de Optimist. De Optimist is daardoor niet alleen optimaal om het zeilen in te leren, maar ook prima geschikt voor meer uitdaging op zeilgebied.

RESERVEREN

Leren zeilen in een Optimist bij Eemhof Watersport & Beachclub

Vanaf 7 jaar ben je bij ons welkom om te komen leren zeilen. Onze instructeurs zijn zelf stuk voor stuk begonnen in een Optimist en kunnen je daarom alle ins- en outs van de boot leren kennen. Voordat je begint met zeilen zal de instructeur jou de boot laten zien en uitleggen hoe alle onderdelen werken. Je leert de boot optuigen en vervolgens gaan jullie het water op. Onze privé-baai is voorzien van ondiep water en daarom hoef je niet bang te zijn dat er tijdens de les iets gebeurt. Bovendien is de instructeur altijd in de buurt in een eigen bootje. Bij zeilles in een Optimist kun je kiezen uit privéles, een introductie groepsles, cursus of een 4-weekse cursus inclusief VDWS certificaat. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van een keuze.

Direct reserveren

Vraag gratis onze brochure aan
met alle arrangementen en activiteiten

Eemhof Watersport & Beachclub
Slingerweg 7C
3896 LD Zeewolde

+31 (0)36 522 8448
info@watersportcenter.nl

Openingstijden

Eemhof Beachclub Restaurant & Bar (en overdekt terras)*

ma t/m vr van 17:00 tot 22:00 za & zo van 12:00 tot 22:00

</>

Beachclub Take-away en Delivery (op Marina de Eemhof en Centerparcs de Eemhof) dagelijks van 16.30 – 21.00 uur

Watersport is gesloten*

*In verband met slecht weer kunnen de openingstijden afwijken.

Watersport reserveren

Onze activiteiten zijn online te reserveren.
Reserveren op de dag
zelf kan het beste door ons te bellen
op 036 522 8448.

Reserveren