Optimist zeilen | Eemhof Watersport & Beachclub

Optimist zeilen

Ben jij tussen de 7 en de 12 jaar oud en wil je graag leren zeilen? Dan begin je bij Eemhof Watersport & Beachclub in de Optimist. Dit is een perfecte boot om het zeilen in te leren. Doordat dit type zeilboot bovendien door de internationale zeilfederatie is erkent als wedstrijdklasse, hoef je je ook na het aanleren van de basisbeginselen niet te vervelen! Wij hebben diverse Optimisten beschikbaar voor zowel zeilles als verhuur.

De Optimist

De Optimist is een kleine zeilboot die geschikt is voor één persoon. Het zeil heeft een oppervlak van slechts drieënhalve vierkante meter en de bootjes hebben een lengte van 2.30 meter. De boot ontleent zijn naam aan een zeilvereniging in Florida die in 1947 op zoek was naar een ontwerp voor een goedkope jeugdzeilboot. Optimisten werden vroeger van hout gemaakt en waren gemakkelijk zelf te bouwen, tegenwoordig zijn de bootjes vaak van polyester. Jongeren mogen bovendien tot en met het jaar waarin zij 15 worden wedstrijdzeilen in de Optimist. De Optimist is daardoor niet alleen optimaal om het zeilen in te leren, maar ook prima geschikt voor meer uitdaging op zeilgebied.

Leren zeilen in een Optimist bij Eemhof Watersport & Beachclub

Vanaf 7 jaar ben je bij ons welkom om te komen leren zeilen. Onze instructeurs zijn zelf stuk voor stuk begonnen in een Optimist en kunnen je daarom alle ins- en outs van de boot leren kennen. Voordat je begint met zeilen zal de instructeur jou de boot laten zien en uitleggen hoe alle onderdelen werken. Je leert de boot optuigen en vervolgens gaan jullie het water op. Onze privé-baai is voorzien van ondiep water en daarom hoef je niet bang te zijn dat er tijdens de les iets gebeurt. Bovendien is de instructeur altijd in de buurt in een eigen bootje. Bij zeilles in een Optimist kun je kiezen uit privéles, een introductie groepsles, cursus of een 4-weekse cursus inclusief VDWS certificaat. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van een keuze.

Standaard worden onze deelnemers voorzien van een wetsuit en een zwemvest. Hierdoor blijven je kinderen warm en veilig! Het dragen van waterschoenen is verplicht, je kunt deze eventueel bij ons aanschaffen. Wanneer het wat kouder weer is raden wij aan om een regenjas mee te nemen. Deze dragen de kinderen dan over de wetsuit en onder het zwemvest, de regenjas houdt dan de wind tegen en zorgt voor extra isolatie. Na afloop kunnen de kids douchen en omkleden in onze verwarmde Beachclub.

 

Een Optimist huren bij Eemhof Watersport & Beachclub

Heb jij al ervaring met het zeilen in een Optimist? Dan kan je bij ons zelfstandig het Eemmeer verkennen. Wij hebben namelijk altijd een aantal Optimisten beschikbaar voor de verhuur. Omdat veiligheid voorop staat moet je wel even aantonen dat je over voldoende ervaring beschikt, wij vragen daarom bij de verhuur van een Optimist om minimaal een CWO-I diploma jeugdzeilen of een VDWS basislicentie. Wil jij een zeilles volgen in een Optimist? Dan dien je vooraf te reserveren. Dit kan eenvoudig via onze website of door te bellen naar telefoonnummer 036-5228448.