Leren zeilen | Zeilschool Zeewolde | Eemhof Watersport & Beachclub

Leren zeilen

Eemhof Watersport & Beachclub is dé zeillocatie van Midden Nederland! Of je nu jong of oud, ervaren of onervaren bent, wij hebben een zeilles of zeilcursus die bij je past. Wil je liever zelfstandig zeilen, dan is het mogelijk om een zeilboot bij ons te huren. Als zeilschool zijn wij aangesloten bij het VDWS. Het VDWS is de grootste Internationale organisatie op het gebied van watersport. Door een eenvoudige en snelle lesmethode leer je in een korte tijd de fijne kneepjes van het zeilen. Wanneer je een zeilcursus boekt met licentie, krijg je een handige module met lesstof. Natuurlijk hebben wij voor de kinderen een aangepaste module waarin de lesstof op een speelse manier uitgelegd wordt. Tijdens de cursus zijn er verschillende theoriemomenten waarbij de lesstof behandeld wordt. Na het juist afleggen van het theorie- en praktijkexamen heb je dus altijd een handig naslagwerk om eens in terug te kijken. Met de behaalde basislicentie is het bij alle VDWS zeilscholen en watersportcentra over de hele wereld mogelijk om een boot te huren en je zeilervaring te vergroten.

Voor het boeken van een zeilles is het nodig dat je van tevoren reserveert!

 

 

Zeilen voor kinderen

Leren zeilen | Eemhof Watersport & BeachclubKinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen leren zeilen in de Optimist, deze is gemaakt van polyethyleen en is daardoor erg licht. Deze eenmanszeilboot, uitgerust met een klein zeiloppervlakte, een grootschoot, een zwaard en een roer is voor kinderen bijzonder gemakkelijk te besturen. Zo ziet jij je kinderen vanaf ons terras of vanuit de Beachclub al spelenderwijs zo de plas opvaren! Standaard worden onze deelnemers voorzien van een wetsuit en een zwemvest. Hierdoor blijven je kinderen warm en veilig! Het dragen van waterschoenen is verplicht, je kunt deze eventueel bij ons aanschaffen. Wanneer het wat kouder is, raden wij aan om een regenjas mee te nemen. Deze dragen de kinderen dan over hun wetsuit en onder het zwemvest, de regenjas houdt de wind tegen en zorgt voor extra isolatie. Na afloop kunnen de kids douchen en zich omkleden in onze verwarmde Beachclub.

 

 

Zeilen in een polyvalk

Zeilen in een Polyvalk | Eemhof Watersport & BeachclubVanaf 15 jaar is het mogelijk om te leren zeilen in een polyvalk. Deze kielboot met grootzeil en fok is een degelijke zeilboot voor jong en oud. Al onze instructeurs zijn opgeleid volgens een internationaal geldende norm vanuit het VDWS en beschikken over jarenlange ervaring. Hun hoogste prioriteit is de veiligheid waarborgen van de te onderwijzen groep. Je kunt bij Eemhof Watersport & Beachclub kiezen uit een zeilles van 1 dag of een zeilcursus van 2 dagen. Bij de zeilcursus wordt je in korte tijd klaargestoomd om de zeilboot bij licht weer zélf te kunnen besturen. Door middel van een speciale door het VDWS ontwikkelde module leer je de theorie. Bij het succesvol afleggen van zowel het theorie- als het praktijkexamen ontvang je de VDWS basislicentie. Heb je al zeilervaring maar wil je net de fijne kneepjes van het zeilen leren dan kun je ervoor kiezen om samen met onze instructeur een dag te gaan zeilen. Standaard inbegrepen zitten de zwemvesten, deze zijn verplicht om te dragen!

 

 

Zelf zeilen?

Uiteraard is het naast het volgen van een zeilles of zeilcursus ook mogelijk om een zeilboot te huren bij ons in Zeewolde. Door de locatie direct aan het Eemmeer, begeef je je binnen no-time in een prachtig vaargebied. Denk erom dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt, voor het huren van een polyvalk rekenen wij ook €150,- borg (contant). Standaard zijn de boten (zowel voor de jeugd als voor volwassenen) uitgerust met zwemvesten, deze zijn dan ook verplicht om te dragen!