Valk zeilen | Eemhof Watersport & Beachclub

Valk zeilen

Wil jij lekker zeilen in een open zeilboot? Dan is Valk zeilen iets voor jou! Bij Eemhof Watersport & Beachclub hebben we verschillende Polyvalken beschikbaar voor zeillessen en verhuur. Van maart tot en met november liggen onze zeilboten in het water en is het mogelijk om de Randmeren te bezeilen in één van onze Polyvalken.

De Polyvalk

Bij Eemhof Watersport & Beachclub wordt gezeild met Polyvalken. De Polyvalk is een moderne, polyester versie van de van oorsprong Houten Valk. De Valk is een open zeilboot die bij recreatief gebruik geschikt is voor maximaal vier personen. Deze zeilboot heeft een diepgang van slechts 85 centimeter waardoor de Valk populair is bij het zeilen op binnenwateren. De Polyvalk is bovendien onzinkbaar en is voorzien van een mast die eenvoudig te strijken is.

Leren Valk zeilen bij Eemhof Watersport & Beachclub

De instructeurs van Eemhof Watersport & Beachclub kunnen iedereen de beginselen van het Valk zeilen bijbrengen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een privéles, een groepsles of in de vorm van een echte zeilcursus. Tijdens de les in één van onze Polyvalken leer je alle onderdelen van de boot eerst goed kennen. Vervolgens zal je de zeilen hijsen en kan je leren hoe je goed moet wegvaren. Eenmaal op het water is het tijd om te leren sturen en om optimaal gebruik te maken van de wind, ook overstag gaan en grijpen komen hierbij aan bod. Uiteraard leer je ook hoe je af moet remmen en hoe je de Valk veilig aan kan leggen.

 

Een Valk huren bij Eemhof Watersport & Beachclub

Voor ervaren zeilers is het mogelijk om een Valk van ons te huren. Dit kan voor een halve- of voor een hele dag en is mogelijk met- en zonder buitenboordmotor. Eemhof Watersport & Beachclub is direct aan het Eemmeer gelegen, waardoor er binnen no-time genoten kan worden van een prachtig vaargebied. Het Eemmeer is onderdeel van de Randmeren en langs deze meren liggen verschillende bezienswaardigheden en is prachtige natuur te bewonderen. Een zeilles in een Valk of de verhuur van een Valk regel je gemakkelijk online via onze website, ook is het mogelijk om te reserveren via telefoonnummer 036 – 522 8448.