Wakesurfen | Eemhof Watersport & Beachclub

Wakesurfen

Golfsurfen achter een boot? Ook dat kan bij Eemhof Watersport & Beachclub! Tijdens het wakesurfen surf je op de wake (hekgolf) van onze wakeboardboot. Doordat de boot voorzien is van een ballastsysteem kunnen wij deze vullen met water, waardoor de boot zwaarder wordt en dieper in het water komt te liggen. Door dit vervolgens te combineren met de juiste snelheid, ontstaat er een enorme golf achter de boot, waarop jij kunt golfsurfen! Wakesurfen is bijvoorbeeld ideaal om het golfsurfen onder de knie te krijgen voordat je op surfvakantie gaat.

 

Leren wakesurfen

De start van het wakesurfen wordt geleerd met behulp van een korte lijn achter de boot. De start is hiermee gelijk aan wakeboarden en wakeskaten. Het grote verschil met wakeboarden is dat je bij het wakesurfen met je blote voeten op het board staat. Wanneer je een echte pro bent kan je zelfs een zogenoemde ‘droge run’ maken! Je start in dat geval op het zwemplateau van de boot en wanneer de boot eenmaal op snelheid is, laat je je op de golf glijden. Na een tijdje lekker surfen glij je vervolgens weer op het zwemplateau en heb je een droge run gemaakt!

Wakesurfen bij Eemhof Watersport & Beachclub

Wat wakesurfen zo uniek maakt, is dat je kunt surfen op een ‘endless wave’ die niet ophoudt tot de boot stopt met varen. Bovendien is wakesurfen rustgevend en veel minder blessuregevoelig dan andere extreme watersporten. Een wakesurf run van 20 minuten kost bij ons wel meer dan een wakeboard run, dit komt omdat de boot extra brandstof gebruikt door de ballast die nodig is voor de perfecte golf.

Prijzen wakesurfen (incl. huur van alle materialen)
20 minuten op het water€ 70,00 p.p.