Wil jij leren windsurfen? Volg dan een windsurfles voor beginners bij Eemhof Watersport & Beachclub! Windsurfen is namelijk een stoere watersport die helemaal terug is van weggeweest. Wist jij bijvoorbeeld dat gevorderde windsurfers tegen catamarans racen om te kijken wie de snelste is? Windsurfen is uitdagend en windsurfers kunnen net als skaters ongelofelijke tricks en sprongen uitvoeren. De basisbeginselen van het windsurfen kunnen wij jou snel aanleren. Dit doen we met behulp van een stabiele windsurfplank die voorzien is van een extra licht zeil.

Prijzen

Windsurfles / cursus
Privé les 1 uur € 52,50 p.p.
Groepsles (windsurf introductie) 1 uur les, 1 uur zelfstandig
(va. 4 pers.)
€ 37,50 p.p.
Cursus 4 x 2,5 uur les
Inclusief VDWS lesmateriaal
(va. 2 personen)
€ 210,00 p.p.
Windsurfcursus 4-weeks
Direct reserveren

PRIJZEN WINDSURFLES

Let op! Deze cursus gaat door bij minimaal 2 deelnemers, bij onvoldoende inschrijvingen kan het zijn dat de datum van de cursus verschuift. De lessen duren van 9.30 – 12.00 uur.Standaard worden onze deelnemers voorzien van een wetsuit. Hierdoor blijf je warm en veilig! Het dragen van waterschoenen is verplicht, deze zijn eventueel bij ons aan te schaffen. Na afloop is er de mogelijkheid om te douchen en om te kleden in onze verwarmde Beachclub.

Het windsurfmateriaal

Tijdens een windsurfles leer je alles over de windsurfplank en het bijbehorende tuig. Voordat je het water op kunt is namelijk enige voorbereiding vereist. Wij leren je daarom hoe je zelf het surftuig op moet zetten. Ook leren wij je alle specifieke termen die gebruikt worden om de onderdelen van de surfuitrusting aan te duiden en een aantal zeemansknopen. Wanneer je het tuig eenmaal op hebt gezet, controleer je dit op het strand. Het is namelijk essentieel dat het zeil plooivrij getrimd is, alleen op deze manier profiteer je maximaal van de aanwezige wind. Basiskennis die je leert tijdens de windsurfles voor beginners om optimaal gebruik te kunnen maken van de aanwezige wind, is het essentieel om de juiste koers te varen. Wij leren je daarom inschatten waar de wind vandaan komt en hoe krachtig deze is. Vervolgens leer je om de vaarrichting te bepalen aan de hand van de windrichting. Halve wind, aan de wind, ruime wind of voor de wind, na een windsurfles hebben deze termen voor jou geen geheimen meer! Tot slot is het ook belangrijk om de verkeersregels op het water te kennen en om te weten wat je doet bij een noodgeval. Veiligheid staat immers voorop. Basismanoeuvres die je kunt leren tijdens de windurfles voor beginners. Wanneer je wilt leren windsurfen, is het belangrijk dat je de basismanoeuvres onder de knie krijgt. Zo moet je eerst leren afvaren. Hierbij leren wij je het tuig ophalen zonder om te vallen en de juiste vaarhouding die benodigd is om met de windsurfplank weg te kunnen varen. Vervolgens leren we je om de snelheid van de windsurfplank te kunnen controleren. Wanneer je dit onder de knie hebt, is het tijd om te leren sturen en te leren draaien. Wanneer je dit allemaal kunt, is het de kunst de nieuw geleerde vaardigheden te combineren met jouw basiskennis van het windsurfen. Introductie-windsurfles of cursus windsurfen? Bij Eemhof Watersport & Beachclub bieden we zowel een introductieles als een volwaardige windsurfcursus aan. Wil jij weten of windsurfen iets voor jou is? Dan raden we je aan om eerst een introductieles te volgen. Tijdens deze les van twee uur krijg je een uur les en mag je een uur vrij windsurfen. Na afloop heb je voldoende gevoel met het windsurfen om te weten of het iets voor jou is. Weet je echter al zeker dat je alle ins- en outs van het windsurfen wil leren? Dan kun je een snelcursus van tien uur volgen. Hier leren wij jou alle beginselen van het windsurfen bij, waarna je voortaan zelfstandig met een windsurfplank het water op kunt. Reserveren kan via onze website of via telefoonnummer 0365228448.

Direct reserveren

Vraag gratis onze brochure aan
met alle arrangementen en activiteiten

Eemhof Watersport & Beachclub
Slingerweg 7C
3896 LD Zeewolde

+31 (0)36 522 8448
info@watersportcenter.nl

Openingstijden

Eemhof Beachclub Restaurant & Bar (en overdekt terras)*

ma t/m vr van 17:00 tot 22:00 za & zo van 12:00 tot 22:00

</>

Beachclub Take-away en Delivery (op Marina de Eemhof en Centerparcs de Eemhof) dagelijks van 16.30 – 21.00 uur

Watersport is gesloten*

*In verband met slecht weer kunnen de openingstijden afwijken.

Watersport reserveren

Onze activiteiten zijn online te reserveren.
Reserveren op de dag
zelf kan het beste door ons te bellen
op 036 522 8448.

Reserveren