Stand up paddling | SUP Surfing | Eemhof Watersportcenter

Stand up paddle

Stand up paddle surfen (of suppen) (ook wel SUP surfing of SUPPEN genoemd) is een van de snelst groeiende watersporten. Je kunt het op elk water doen, maar het is vooral leuk als er weinig wind staat en weinig golven zijn. Staand op het sup board beweeg je jezelf voort met een lange peddel en kun je zo het water verkennen. SUP surfen is een super goede work-out aangezien je een groot aantal spiergroepen gebruikt tijdens het suppen. Denk bijvoorbeeld aan je core-spieren, armen en benen. Bij Eemhof Watersport & Beachclub kun je terecht voor sup-les en voor de verhuur van stand up paddle materiaal.

SUP surfing materiaal

Suppen doe je op een stand up paddle board. Een sup board lijkt op een surfplank, maar is speciaal voor het suppen ontwikkeld. Deze boards zijn circa drie meter lang en veel dikker dan een standaard surfplank. Hierdoor liggen de sup boards zeer stabiel in het water. De peddel die je bij SUP surfing gebruikt is van lichtgewicht materiaal en hoort ongeveer 20 centimeter langer te zijn dan je eigen lengte. Tot slot maak je tijdens het SUPPEN gebruik van een leash. Deze zit vast aan het sup board en aan je enkel en zorgt ervoor dat het board niet van je weg kan drijven wanneer je eraf valt. Tijdens een sup-les verzorgen wij het materiaal. Ga je zelfstandig het water op, dan kun je het sup-materiaal bij ons huren.

Goed leren stand up paddle surfen

Op de juiste manier suppen is een kunst. Om chill te staan en zonder problemen uren te peddelen is een sup-les de manier. Hier leer je de juiste houding, hoe je moet omgaan met balans en de snelste peddeltechniek om uiteindelijk zo soepel mogelijk door het water te glijden. Ook op een sup board zijn er altijd nieuwe uitdagingen op het gebied van wendbaarheid, techniek en uithoudingsvermogen. Onze instructeurs kunnen zich aanpassen aan jouw persoonlijke niveau voor een zeer leuke en leerzame les.

SUP surfen op het Eemmeer

Bij Eemhof Watersport & Beachclub kun je suppen op het water van het Eemmeer. Dit is over het algemeen rustig water waar heerlijk op gesupt kan worden. Onze instructeurs kunnen je goed leren suppen en daarnaast is het zelfs mogelijk om mee te doen met een speciale zomerse sup work-out. Liever zelf op pad? Dan kun je bij ons stand up paddle materiaal huren voor één of meerdere uren. Reserveer jouw sup-ervaring online of bel ons op telefoonnummer 036 5228 448.